NEO
Päivystävä hammaslääkäriasema Turussa

Hammaslääkäripäivystys vuoden jokaisena päivänä

28.4.2015

Hammas NEOssa toimii hammaslääkäripäivystys vuoden jokaisena päivänä Turussa, Kupittaalla. Hammaslääkäri Riikka Vahtera kehottaa tapaturman sattuessa tulemaan aina hammaslääkärin luokse, erityisesti, jos hammas heiluu, vuotaa verta tai on kivulias.

- Lievemmätkin tapaturmat ja alkutilanne on syytä dokumentoida, kun tapaturma on kohdistunut suun alueelle. Joskus varsinainen vaurio käy ilmi vasta vuosien kuluttua, Vahtera painottaa.

Hammas NEOn päivystysvastaanotto on toiminut hammaslääkäriaseman toiminnan aloittamisesta asti. Eniten päivystysvastaanotolle tullaan hoitamaan erilaisia hammassärkyjä ja lohkeamia.

- Päivystykseen on tärkeää tulla myös, jos on turvotusta kasvojen alueella, vaikka särky olisikin helpottamassa. Turvotus on yleensä merkki leviämässä olevasta infektiosta. Hampaisiin liittyviä infektioita ei saada kokonaan hoidettua pelkillä antibiooteilla, vaan aina on puututtava myös tulehduksen aiheuttajaan.

Ensiapuna tapaturmaan kannattaa ottaa särkylääkettä ja pitää kylmää särkevän kohdan päällä. Jos hammas on irronnut, se kannattaa ottaa mukaan vastaanotolle.

- Hammas tulisi säilyttää kosteana eli suussa, vedessä tai vaikka maidossa. Myös jos on jotain muuta irronnut, esimerkiksi hampaan kruunu tai muu iso pala paikkaa tai hammasta, kannattaa sekin ottaa mukaan, Vahtera sanoo.

Useiden vuosien kokemus päivystystoiminnasta

Riikka Vahteran mielestä Hammas NEOn hammaslääkäripäivystyksen vahvuus on kokeneissa päivystäjissä.

- Hammas NEOn päivystystä hoitavilla hammaslääkäreillä ja hammashoitajilla on useiden vuosien kokemus päivystystoiminnasta. NEO-talossa on viikonloppuisin mahdollisuus ottaa hampaiden ja leukojen panoraamakuvia, jos päivystyshoito sitä vaatii. Talossa on aina läsnä myös sairaanhoitaja, Vahtera kertoo.

Hammas NEO päivystää iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä - vuoden jokaisena päivänä. Ajanvaraus arkisin klo 7 alkaen  ja viikonloppuisin klo 8 alkaen numerosta
010 235 3530. Soittaa kannattaa heti aamupäivällä, jotta saa ajan vielä samaksi päiväksi.

Hammas NEO sijaitsee NEO-talossa Turun Kupittaalla. Taloon on helppo saapua moottoritietä myös Turun ulkopuolelta. Talossa on maksuton asiakaspysäköinti parkkihallissa. Viikonlopun ja pyhien päivystysajoista laskutetaan päivystyslisä, mutta muuten hoidon kustannus on sama kuin arkipäivisin.

Ajanvaraus numerosta 010 235 3530.

Riikka Vahtera  Riikka Vahtera
riikka.vahtera(at)hammasneo.fi

Hammaslääkäri
Tutkinnot: HLL (1997), LitM (1987)
Erityisosaaminen: Monipuolinen perushammashoito, kirurgia ja protetiikka, implanttihoito, nukutushammashoito
   


Yhteystiedot

NEO-talo
Joukahaisenkatu 6
20520 Turku<< Takaisin

Ajanvaraus 010 235 3530 Ajanvaraus 010 235 3530
Hammas NEO, puh. 010 235 3530, ajanvaraus@hammasneo.fi, NEO-talo, Joukahaisenkatu 6, 20520 Turku